Par emuāru

Saņēmu stipendiju Eiropas Savienības Mūžizglītības programmas Caurviju programmas Mācību braucienam. Ceru, ka man atliks laika, lai dalītos iespaidos un uzzinātājā arī šajā emuārā.

piektdiena, 2012. gada 30. marts

Ēdieni

Ēdieni šeit interesanti, bet īsti neatbilst manai gaumei. Malagas tradicionālais ēdiens skaitās zivis, bet vēl neesmu paspējusi restorānā nobaudīt.
Populāri ir dažādus ēdienu vārīt ēlļā. Lai gan man patīk frī kartupeļi, šeit viņi ir tādi mīksti un ļoti eļļaini. Pusdienas ēd ap 14, pusdieno stundu un ilgāk. Sāk ar starteri, piemēram, lielu bļodu ar salātiem vai paelju vai zupu. Tad ir pamatēdiens, piemēram, eļļā vārīti kalmāru gredzeni ar eļļā vārītiem kartupeļiem un beigās deserts.
Zupas līdzīgas kā pie mums - tā, ka var redzēt, no kā sastāv nevis sablenderētas kā Zviedrijā vai Somijā. Šodien bija zupa, kurā bija lieli gabali vārītu kartupeļu, zivis, gliemeži un tas viss bija baltā šķidrumā, šķiet, krējumā vai majonēzē.
Saldajā ēdienā var dabūt pudiņu vai kūku. Populārs ir kaut kas līdzīgs vārītajam krēmam, kurā ielikts viens cepums.
Vakaros populāri sēdēt Tapas bāros. Tapas ir visādas uzkodas mazos šķīvīšos, piemēram, 2 kotletītes ar specifisku mērci vai zaļās olīvas vai salāti vai vārītas pupiņas vai paelja.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru